Kisapäivä pähkinänkuoressa

Ennen lähtöä

Klo 9:00

Kilpailukanslia avataan ja numeroiden jako sekä paikan päällä tapahtuva jälki-ilmoittautuminen alkaa. Vältä ruuhka ja jonotus, ja ole ajoissa paikalla. Numeroita jaetaan klo 11:00 saakka, mutta tyypillisesti pahin ruuhkahuippu on ollut noin klo 10:30–11:00. Minimaratonin numeroiden jako jatkuu klo 10:30 saakka.

Numeroita jaetaan kolmessa jonossa, tarkista oma jonosi paikan päällä. Myös paikan päällä tapahtuva jälki-ilmoittautuminen tehdään ilmoittautumisjärjestelmän kautta omalla mobiililaitteella – mahdollisia maksutapoja ovat verkkopankki tai sähköinen liikuntaetu. Jälki-ilmoittautuminen onnistuu vaikka kotisohvalta, kunhan olet hakemassa numeroa ennen klo 11 kilpailukansliasta. Kaikki perjantai-illan 24.5. klo 16:00 jälkeen ilmoittautuneet hakevat numeronsa jälki-ilmoittautuneiden jonosta. Numeroita ei tarvitse palauttaa kilpailun jälkeen.

Numeron lisäksi saat lounaslipun, jolla voi kilpailun jälkeen nauttia keittolounaan.

Kilpailukanslian yhteydessä on valvomaton narikka, johon voi jättää repun / kassin tavaroita kilpailun ajaksi.

Klo 10:00

Expo-alue avataan. Paikalla on Pyöräliike Lundberg esittelemässä ja myymässä tuotteitaan. Osta viime hetken geelit tai hanki vielä huoltopakista puuttuva väline.

Klo 11:00

Minimaratonlaiset starttaavat omalle 500 metrin reitilleen, jota voi kiertää 1-3 kertaa. Vaikka oma tai sukulaislapsi ei olisikaan ajamassa, käy ihmeessä kannustamassa päivän tärkeimmän lähdön kuljettajia! Täällä näet ajamisen riemua sekä kilpailun jännitystä. Kaikki palkitaan, ja palkinnot jaetaan klo 13.

Numeroiden jako sekä jälki-ilmoittautuminen päättyy.

Jos haluat oman pullon ykköshuoltoon jätä se kisakanslian vieressä olevaan laatikkoon klo 11 mennessä. Pullot tulevat takaisin, kilpailun jälkeen tai omansa voi käydä hakemassa ykköshuollosta.


Tärkeitä puhelinnumeroita:
050 083 7893 Tapahtuman johtaja Matti Ahtosalo
045 234 4864 Ensiapu
Isommassa haaverissa aina yhteys yleiseen hätänumeroon 112!


Voit seurata livetuloksia internetissä! Linkki tulosseurantaan: tuusulamtb.fi/live-seuranta


Lähdöt ja kilpailun aikana

Klo 11:45

Ensimmäinen ryhmittäytyminen lähtöviivalle alkaa! Lähdössä ajavat 94 km, 68 km kaikki sarjat. Lähtökarsinaan on jätetty alue lähtöviivan taakse, mihin maraton cupin pisteistä kilpailevat voivat ryhmittäytyä. 42 km luokat voivat odotella merkityllä paikalla ja siirtyä lähtöviivalle heti edellisen lähdettyä.

Klo 12:00

Startti kisaan! Hyvää matkaa 94 km ja 68 km luokat.
Lähtö tapahtuu yhteislähtönä mönkijän perässä. Saatto ajoa kestää noin 2 km. Edessä ajavaa mönkijää ei saa ohittaa missään tilanteessa. Mönkijän kiihdyttäessä vapaa vauhti alkaa.

42 km luokat siirtyvät ryhmittäytymiseen lähtöviivalle. Nuorten luokat siirtyvät odottamaan merkitylle alueelle.

Klo 12:15

Toinen startti on tapahtunut! Lähtö tapahtuu samalla tavalla mönkijän johtamana. Edelleen edessä ajavaa mönkijää ei saa ohittaa missään tilanteessa. Mönkijän kiihdyttäessä vapaa vauhti alkaa. Mahtavaa kisaa 42 km loput sarjat!

Nuorten luokat siirtyvät ryhmittäytymiseen lähtöviivalle, kunhan 42 km lähtö on saatu matkaan. Lähtöviivalle ryhmittäydytään luokkien mukaisesti vanhemmat ajajat eturiviin ja nuoremmat seuraaville riveille. Jos olet kuitenkin matkassa retkeilyasenteella, etkä välitä niin kilpailemisesta, voit valita hieman taaemman lähtöpaikan. Saattajan mukana olo on sallittua koko matkan ajan.

Klo 12:30

Nuorten luokat U11–U17 lähtevät matkaan! Hauskaa reissua!

Klo 15:30

Uudelle kierrokselle siirtyminen sulkeutuu Mätäkivenmäellä. Tämän jälkeen liikenteenohjaajat ohjaavat kaikki kuljettajat maaliin, vaikka ajettavia kierroksia olisi vielä jäljellä.

Klo 16:30

Liikenteen ohjaus loppuu. Jos olet edelleen reitillä, voit kyllä ajaa omaan tahtiisi maaliin. Reitti merkinnät pysyvät paikallaan niin kauan kuin viimeinen on reitillä.

Mikäli joudut keskeyttämään, ilmoita asiasta kilpailukansliaan!


Kilpailun jälkeen

Klo 11:45

Ensimmäinen BMX-rataan tutustuminen. Ohjaajat saattavat halukkaat BMX-radalle ja tutustuttavat lajiin. Lähtö kilpailun maalialueelta.

Klo 13:00

Keittolounaan tarjoilu alkaa. Myös kasvisvaihtoehto tarjolla!

Mini maratonin palkintojen jako alkaa.

Klo 13:15

Toinen BMX-rataan tutustuminen. Ohjaajat saattavat halukkaat BMX-radalle ja tutustuttavat lajiin. Lähtö kilpailun maalialueelta.

Klo 14:15

Nuorten luokkien palkintojen jako. Palkittavat sarjat ovat: U11–U17

Klo 15:00 alkaen

Palkintojen jako sarjoittain. Palkinnot jaetaan, kun sarjan kolme parasta on maalissa. Palkittavat sarjat ovat:
94 km (Avoin)
68 km (N/M, N/M40, N/M50, N/M60, E-MTB)
42 km (N/M, N/M E-MTB, U19)

Klo 16:00

Expo-alue sulkeutuu.

Klo 17:00

Kahvio sulkeutuu.

Klo 18:00

Kilpailutoimisto sulkeutuu.