Nuoret 5,5 – 22 km

Nuorten matka on tarkoitettu luokissa N/M 10 – 16 kilpaileville ajajille. Kilpailu kuuluu samalla myös Kultainen Kampi Cuppiin. Kilpailussa kierretään 5,5 km kierrosta ja kokonaismatka määräytyy kilpailijan ikäluokan mukaan seuraavasti:

LUOKKAMATKASYNTYMÄVUOSI
N/M 105,5 km (1 kierros)2011 ja nuoremmat
N 125,5 km (1 kierros)2010 ja 2009
M 1211 km (2 kierrosta)2010 ja 2009
N 1411 km (2 kierrosta)2008 ja 2007
M 1416,5 km (3 kierrosta)2008 ja 2007
N 1616,5 km (3 kierrosta)2006 ja 2005
M 1622 km (4 kierrosta)2006 ja 2005

Voit halutessasi ilmoittautua omaa ikääsi vanhempien ajajien luokkaan. Tällöin sijoitus ja Kultaisen kammen pisteet määräytyvät luokan sijoitusten mukaisesti. (Esim. 2011 syntynyt poika ilmoittautuu M12 -luokkaan, ja saa palkinnon/sijoituksen tuon luokan mukaisesti.)

Reittikartta

Reittiprofiili

Tulee lähempänä tapahtumaa

Faktat

Pituus 5 – 22 km
Nousua xx m / kierros
Huoltojen määrä 1 kpl / kierros

Reittikuvaus

Ennen starttia jarjestäydytään lähtöviivalle luokkien mukaisesti vanhemmat ajajat eturiviin ja nuoremmat seuraaville riveille. Jos olet kuitenkin matkassa retkeilyasenteella, etkä välitä niin kilpailemisesta, voit valita hieman taaemman lähtöpaikan. Saattajan mukana olo on sallittua koko matkan ajan. Pyörän lisäksi pakollisena varusteena on kypärä.

Lähtö tapahtuu asfalttisuoraa pitkin, jonka jälkeen suunnataan kohti lyhyttä, mutta terävää nousua. Tämän jälkeen kierretään urheilukenttä ja sunnataan hiekkapintaiselle latupohjalle.

Latupohjalla on hyvin leveyttä löytää oikea paikka ajoletkassa ennen siirtymistä kapeammille osuuksille. Latupohjalta käännytään hieman kapeammalle väylälle, joka muuttuu vähitellen huonompipohjaiseksi ja kapenee lisää.

Tien ylityksen jälkeen reitti nousee mäkeä ylös kohti kalliopohjaista polkua. Tässä vaiheessa reitillä on siirrytty polkuosuudelle, joka on vaihtelevan teknistä kangaspolkua.

Kallion jälkeen polkua jatketaan mäkeä alas, kohti kosteampaa kohtaa ja taas uudestaan lyhyeen mäkeen, joka on jo astetta teknisempi. Tämän jälkeen siirrytään vanhan varuskunta-alueen aitojen sisäpuolelle, missä ajetaan hieno single track -osuus ennen lyhyttä käyntiä leveämmällä latupohjalla, missä ehtii hieman levähtää pitkän alamäen aikana.

Latupohjalta käännytään taas kapeammalle metsätielle ja sieltä kohti seuraavaa polkuosuutta. Kangaspolku polveilee metsässä kohti lähtöaluetta. Nyt viimeistään kannattaa pistää kaasu pohjaan.

Polut loppuu aikanaan ja maali alkaa jo häämöttää. Reitti kaartaa urheilukentän ohi mennen lähtöreittiä takaperin. Alun ylämäki on kääntynyt nyt alamäeksi, josta saadaan hyvä vauhti maalisuoralle. Maalissa jokainen voi tuulettaa voittajana! Osalle tämä oli kuitenkin vasta ensimmäinen kierros, joten matka jatkuu kohti latupohjaa ja uutta kierrosta.

Jokainen osallistuja saa pienen palkinnon. Hienon suorituksen päätteeksi voit siirtyä nauttimaan keittolounaasta ja kannustamaan muita maaliin saapuvia kilpailijoita!