Tuusula MTB sopii myös perheen pienimmille!

Korso 96 MTB -tapahtumasta kehittynyt Tuusula MTB jatkaa maastopyörätapahtuman tarjoamista kaiken ikäisille, perheen pienimpiä unohtamatta. Hyvänä esimerkkinä jo nuorella iällä tapahtumaan osallistumisesta on Korson Kaiun väreissä kilpaileva vuonna 2006 syntynyt Ella Koivula.

Ella osallistui Korso MTB -tapahtumaan ensimmäisen kerran vuonna 2013, juuri esikoulun päättymisen jälkeen. Tällöin tapahtuma starttasi Ruusuvuoren koululta, ja kaikki alle 16-vuotiaat juniorit ajoivat saman matkan, 10 km mittaisen reitin jolle mahtui niin asfalttitietä kuin polkuakin.

“Muistan ekasta maratonista vain sen viimeisen, järkyttävän pitkältä ja jyrkältä tuntuvan nousun takaisin Ruusuvuoren koululle”, kertoo Ella muistoistaan. Tuosta tapahtumasta alkoi Ellan kilpailu-ura, jolle mahtuu niin maasto- kuin maantiepyöräkilpailuita aina SM-tasolle ja nuorten maastopyöräilyn EM-kilpailuihin saakka.

Korso MTB on ollut Ellalle aina kesän alkamisesta kertova tapahtuma. Kisa onkin ajettu usein koulujen päättäjäispäivän jälkeisenä päivänä. “Koulusta haetaan todistukset, ja sitten lähdetäänkin Korson Vierumäkeen rakentamaan kisakylää” Ella hymyilee. “Tosin, viime vuonna jäi koronan takia väliin, ja tänä vuonna mennään Vierumäen sijaan Tuusulaan.”

Jos Ella ajaisi tänä vuonna ensimmäistä kertaa, olisi matkana 5,5 km (yksi kierros). Miniminimaratonille Ella miettii olleensa ehkä jo 7-vuotiaana liian vanha. “Mutta siitä olisi ollut hyvä myös aloittaa, jos olisi ihan ekaa kertaa maastossa, tai jos olisi vieläkin pienempänä päässyt kisaamaan.”

Ella ehti ajaa Korso MTB:n yhteensä seitsemän kertaa. Tänä vuonna hän ajaa ensimmäistä vuotta 16-vuotiaiden sarjassa Tuusula MTB:ssä, ja matkana on 22 km. “Täytyy myöntää, että vähän jännittää – matka on tuplat aiemmasta, ja ihan uusi reitti tiedossa”, Ella toteaa.